TanévnaptárIskolaDiákokSzülőkKiállításokElérhetőségek

Aktuális

 Szent Miklós-nap


Az idei tanévben is minden osztályt megajándékozott a Mikulás néhány finomsággal. Köszönet a Tescónak, hogy adományukkal 2017-ben is lehetővé tették e nap megünneplését.

 Bővebben:


Szindbád-projekt

2017. december 13-án, Luca napján 12.-es diákjaink művészettörténeti sétát tettek Óbudán Szindbád nyomában járva. A komplex művészeti projekt keretében a diákok Krúdy Gyula novelláival és hősével, Szindbáddal ismerkedtek meg. 

  Bővebben:


November 24-én tartottuk a németül tanuló 4-5-6. osztályosok számára rendezett németes délutánunkat. Ennek keretében zajlott a németes versmondó verseny, melynek I. helyezettje Legerszki Kornél (6.o.), II. helyezettje Matesz Ágoston és Homoki András (5.a), III. helyezettje Selmeczi Sára (5.a). A német specialitásokat felsorakoztató "főzőverseny" díjazottjai között szerepelnek Tóth Csenge és Maruzs Kamilla (4.b), mint a legfinomabb étel elkészítői, Horváth Bogi és Schwarcz Emma (6.o.), mint a leglátványosabb étel alkotói, valamint Kollár Christian, aki a legegészségesebb ételt prezentálta. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!
A versmondást és az ételek bemutatását követően a diákok különböző játékos feladatokban mérhették fel némettudásukat, a program végén pedig végigkóstolhatták az német specialitásokat.
Köszönjük a Nebuló Alapítvány támogatását!       Bővebben...

Az Énekes hétfők november 13-i koncertjén először szólalt meg Mátyássy László szobrászművész Keresztelő Szent Jánost ábrázoló csengettyűje.A művésznek mondott köszönettel, ünnepi alleluja hangjaival kezdődött a koncert. Köszönjük a Művész Úrnak és támogatóinknak ennek a szép alkotásnak létrejöttét!


Iskolánkból felső tagozaton 7 csapat, alsó tagozaton 2 csapat indult idén a Telkiben megrendezett körzeti Bolyai János  anyanyelvi csapatversenyen. Összesen 34 gyermek (ketten betegség miatt maradtak távol) jutott el a Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába  tanáraink és egy szülő segítségével. A megmérettetésre több héten keresztül külön órákon készítettük fel a diákokat. (Tollár Ivett, Lénárné Szabó Anikó, Faragó Kinga, Sallai B. Sándorné és Kállayné Gillyén Zsuzsa) A vetélkedő vidám hangulatban zajlott, s jó eredményekkel zárult. A 8. osztályos csapatunk volt a legközelebb az országos versenyre való bejutáshoz: a 15. helyen végeztek. Minden versenyző csapatunknak gratulálunk!


Játék és mese, avagy a KSZJ Társasjáték kör sikere Essenben
Beszámoló a KSZJ társasjáték kör működéséről, illetve az idei esseni játékkiállításon elért sikerről. A videóban szereplő diákok: Pankotai Anett, Szabó Fanni...

A videó elérhető a képre kattintva.


Az idei Márton-napon is a Zichy Miklós Általános Iskola és a KSZJ Iskolaközpont diákjai, tanárai, hozzátartozói és barátai vettek részt. Volt hatalmas tábortűz, amit a KSZJ 7.-es diákjai gyújtottak, és őriztek. A fél 5-kor induló felvonuláson Márton-napi dalokat énekeltek az egybegyűltek. A kicsik saját készítésű lámpásokat hoztak. Mikor mindenki odaért a Romtemplomhoz, elkezdődtek az ünneppel kapcsolatos népi játékok (pl.: libatömés, zenélés, éneklés, bábjáték), amiken többnyire a kisebbek vettek részt. Voltak, akik otthonról hoztak pogácsát, kekszet stb. és azokat osztották szét a jelenlévőknek. Ez volt Márton nagylelkűségének jelképe. A KSZJ-s tanárok gondoltak a szomjasokra, fázókra is, ezért forró teával és forralt borral kedveskedtek a vendégeknek.  A játékban szerzett pontok alapján kihirdették a győztest a két iskola között. A KSZJ Iskolaközpont nyert. Mivel nem a győzelem számít, hanem az élmény, szórakozás, ezért senki nem keseredett el az eredményen. Miután kezdett nagyon hideg és sötét lenni az emberek hazaindultak. Mindenkiben szép emlékként maradt meg az esemény.


November 7-én, délután, az iskola boltozott pincéjében megemlékeztünk az 1956-os forradalom leveréséről. Gállos tanár úr vezetésével Jeremiás siralmainak könyvét olvastuk fel. Köszönjük a meghitt imádság megszervezését!


Az őszi félév második fele az 1–7. osztályosok iskolamiséjével kezdődött.

Szent Imre hercegnek, a magyar ifjúság pártfogójának figyelmébe ajánlottuk diákjainkat.

Az evangélium lakoma-meghívásról szólt. A farizeusok csodálkozása közepette Jézus azt mondja:

„Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, .... hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. Boldog leszel, mert ők nem tudják neked viszonozni. Te azonban az igazak feltámadásakor megkapod jutalmadat.”
Mi is meghívottak vagyunk az Úr asztalához, mint szegények, bénák, koldusok. Az Isten felénk hajló jóságát viszonozni nem tudjuk. Ő mégis hív bennünket, hogy a szentáldozásban Krisztussal eggyé legyünk....

Köszönjük a szkóla szép énekét, Básty Dóri orgonajátékát és a ministránsok szolgálatát.

A kép a szentmise után készült, a ministránsok imája végén.


Októberben a 7/b őszi kirándulása során felkereste a Láperdei tanösvényt Tatán, valamint a gánti bauxitbányát.

 Bővebben:


2017.október 14-én volt iskolánk végzőseinek szalagavatója. A szalagtűzés előtt Márton atya megáldotta a szalagokat, majd Kungl György, igazgató úr köszöntötte a 12-dikeseket. Az est fő szervezőiként a tizenegyedik osztály is bemutatta meglepetésműsorait, illetve az osztály eddigi életéből készült zenés videót. Tovább...


Jó kezdeményezésnek bizonyult a környékbeli általános iskolákat megmozgató Forradalmi Focikupa, amelyet immár harmadszorra rendezett meg iskolánk.
Idén négy résztvevője volt a bajnokságnak:
Bocskai István Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola – Páty
Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola – Szomor
Zichy Miklós Általános Iskola – Zsámbék
Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskolaközpont – Zsámbék.
A bajnoknak kijáró kupát idén is iskolánk tanulói nyerték meg. Miután ez sorban a harmadik alkalom volt, a vándorkupa végleg nálunk marad, jövőre már új serlegért kell küzdeniük a felső tagozatosoknak.
Gratulálunk a győzteseknek, felkészítő tanáraiknak, köszönjük a szurkolást! A bajnokság szervezésében és lebonyolításában résztvevőknek köszönjük munkájukat!

Az áprilisi "Bélyeg és bélyegtervezés" c. projektkiállításunk most megtekinthető a Bélyegmúzeum (Budapest, Hársfa u. 47.) időszakos tárlatában is. Büszkék lehetünk arra, hogy diákjaink alkotásai ilyen rangos országos múzeumban kerültek kiállításra.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Korponay-Szabó Péter

Aki nem tudná megnézni a kiállítást, az is megtekintheti virtuálisan az alábbi videón: https://www.youtube.com/watch?v=lMrXBMlEKis


Elérhető az énekes iskolások 2017. október 8-ai zenekaros miséjéről készült képes beszámoló. Kattints ide. 


Október 7-én a Keresztelő sportpályáján zajlott a második Magyarok Nagyasszonya Énekes Iskolás Focibajnokság. A sporteseményre 12 énekes iskolás diákcsapat nevezett a rendező iskolán kívül a budapesti Szent Angéla Ferences és a biatorbágyi Czuczor Gergely iskolából. Bővebben:


2017. szeptember 22-én, pénteken nyílt kiállítás diákjaink munkáiból iskolánk mindkét kiállító termében. Az AAP projekt keretében Kungl György műveit mutatjuk be.

Bővebben: 


2017. augusztus 28–29-én tantestületünk 37 tagja hagyományos, tanévkezdő, „ottalvós” lelkigyakorlaton vett részt Tihanyban, a Szent Kristóf Vendégházban.
Bővebben:


2017. szeptember 22-23-án volt a kilencedikesek gólyatábora Péliföldszentkereszten.  A jól sikerült kirándulás során a nevetésből volt a legtöbb. No és csocsózás, foci és röplabda... Szombaton egy rövid kirándulást tettünk a barátságtalan időben a festői Öreg-kőhöz.

Bővebben: ITT


Augusztus 31-én, 17 órakor tartottuk a 2017/2018-as  tanév megnyitóját iskolánkban. A szentmisén a Szentlelket hívtuk segítségül (Veni Sancte), hogy az új tanévben is erősítsen mindannyiunkat. Képes beszámoló ITT.


Nyári táboraink 2017-ben

A nyár folyamán sok izgalmas tábort szerveztek tanáraink: napközis, énekes iskolai, képzőművészeti, gyerek-építőtábor. Ezeken kívül sok diákunk vett részt a városi focitáborokban is. 
Bővebben itt olvashat ezekről.

Építőtábor
Július utolsó hetében volt a szokásos gyerek-építőtáborunk. Amikor megérkeztünk a premontrei romterületre, a várt embermagasságú csalán helyett szépen lekaszált terület fogadott bennünket. Köszönjük az erdőgazdaságnak és Edinának, hogy gondoskodott erről. Ez azért is volt különösképpen is jó, mert egész héten esett az eső és csak hétfőn délelőtt (bőrig ázva) és pénteken tudtunk dolgozni a területen. Közben Vérteskozmán elkészítettünk egy keresztet Haller Szilveszter tanár úr segítségével, amelyet végül pénteken fel is állítottunk az egykori templom szentélyénél. Szeptember 17-én, du. 4 órakor vesperás keretében áldjuk meg a keresztet. Ezt a programot a Szakrális Művészetek Hete ill. a Kulturális Örökség Napjai programfüzetben is jeleztük....

Az iskola befejeztével megkezdődtek napközis táboraink. A 4.a osztály, osztályfőnökével, Sallai Kati nénivel ma a bicskei uszodát látogatta meg. Köszönjük a napközis tábort szervező pedagógusok és segítőik munkáját!