TanévnaptárIskolaDiákokSzülőkKiállításokElérhetőségek

Események


Az állatok világnapját 1931 óta ünneplik minden esztendőben Szent Ferenc emléknapján, október 4-én.

Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körül vesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

A 2.b osztály tanulóinak varázslatos volt ez a nap. Volt, aki behozta az iskolába a házi kedvencét, mások öltözetükben jelezték, hogy ez a nap miért különleges számukra.

A többi osztály számára az állatokkal kapcsolatos közmondások megfejtése volt a feladat, melyet Faragó Kinga állított össze. Köszönet érte.

Losoncziné

 A negyedik és a tizenegyedik osztály tanulói szeptemberben egy interaktív kiállítás keretében ismerkedtek a PAKS II. beruházással.

„-      Ez a kiállítás egy kamionban volt található egy napra, mert ez egy utazó kiállítás.

-          Legjobb volt látni 3D-ben az atomerőmű terveit.

-          Nekem a kvíz kérdések tetszettek.

-          Kedvencem az elektromosságot gyűjtő bicikli volt.” – Negyedik osztály tanulóiA Zsámbéki Református Egyházközösség által szervezett XI. TEMPLOMFUTÁSON Hanna (nyitott gerinccel született 5 éves kislány) megsegítéséért futottak a résztvevők.

Iskolánkból néhányan csatlakoztak a rendezvényhez.  Köszönjük támogatásukat.

Losoncziné
2018. október 13-án az Agrárminisztériumban került sor az ÖKOISKOLA címek átadására. 

48 köznevelési intézmény idén először, 54 pedig már második alkalommal vette át az Ökoiskola címet, 56 intézmény Örökös Ökoiskola lett. 

"Prof. Dr. Bódis József úgy fogalmazott, hogy az Ökoiskolák szerepe kulcsfontosságú. Közös célunk az, hogy ne úgy adjuk át gyermekeinknek a Földet, ahogy kaptuk, hanem egy szebb, zöldebb és élhetőbb világként.   Az államtitkár hangsúlyozta, csapatmunkára van szükség, amely magában foglalja az egész nevelőtestület, valamint az intézményben dolgozó valamennyi munkatárs közös tevékenységét..." -EMMI  

 

Többéves munkánk eredményeként iskolánk is tagja lett, annak a mintegy 1000 oktatási intézménynek, ahol a fenntarthatóságra való nevelés érdekében elkötelezett és felelősségteljes munkát végeznek az intézmény dolgozói a szülők és a diákok segítségével.

Köszönöm mindenki közreműködését, amelynek segítségével sikerült a kitűzött célt elérnünk.

 Losonczi Ildikó

Ökoiskola oklevél