KSZJ HÍREK

Zsámbék-Zalaegerszeg-Türje lelki túra és zarándoklat

2023. november 3-án (péntek) zarándoklatot, lelki- és szellemi túrát szerveztünk tanárainknak, munkatársainknak, diákjainknak, egyházközségi tagjainknak, barátainknak a Zsámbék-Zalaegerszeg-Türje-Zsámbék útvonalon. Reggel 7 órakor 37-en indultunk a zsámbéki templom elől.

Először az egy éve átadott Mindszentyneumot tekintettük meg két csoportra osztva, Mindszenty József zalaegerszegi 25 éves plébánosságára, illetve a magyar egyházért vállalt áldozatos életére emlékezve. Majd a kommunista hatalom egyházüldözését bemutató interaktív kiállítást a második emeleten. Jó volt vezetéssel bejárni a kiállításokat, de újból vissza kell térni, hogy alaposabban végig lehessen nézni a korabeli dokumentumokat, filmhíradó részleteket.

Utána rövid ebéd, vagy séta következett, majd a csornai premontreiekhez tartozó türjei prépostság frissen felújított templomában mondtunk szentmisét .

Útközben beszélgettünk, zsolozsmáztunk, rózsafüzért mondtunk.

A tartalmas nap végén este 7 óra után érkeztünk meg Zsámbékra. Mindenkinek köszönet (4-84 éves korig) a türelmes, egymásra figyelő szeretetteljes, imádságos együttlétért.

Márton atya

KSZJ hírek

2023 . 12 . 02

Járdányi Gergely világhírű bőgőművész koncertje a KSZJ-ben

Különleges koncertre hívjuk a kedves érdeklődőket dec. 7-én, csütörtökön 18 órára a KSZJ Iskolaközpont aulájába! Járdányi Gergely világhírű nagybőgőművész lép fel nálunk "In memoriam Giovanni Bottesini" előadásával, a belépés díjtalan.

KSZJ hírek

2023 . 12 . 01

Orient Enikő textilművész kiállításmegnyitó

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Takács Menyhért Galéria következő kiállításának, Orient Enikő textilművész munkáinak bemutatójára a zsámbéki KSZJ Iskolaközpont aulájába 2023. december 4-én, hétfőn 16 órára! A kiállítást Smohay András művészettörténész nyitja meg.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 28

Cipősdoboz adománygyűjtő akció

Idén is sor kerül a hagyományos cipősdoboz adománygyűjtő akciónkra. Ezúttal az ajándékokat a Nemadomfel Házakba küldjük mélyszegénységben élő gyerekeknek. December 11-15. között hozhatnak be új vagy jó állapotú ruhát, játékot, könyvet, tartós élelmiszert cipősdobozban, aminek a tetejét és az alját kérjük, külön csomagolják be!

KSZJ hírek

2023 . 11 . 23

Belga Erasmus hét a KSZJ-ben

Az idei Erasmus+ programunk keretében 10 középiskolás diákot láttunk vendégül a belga Mellében található jozefita iskolából (Scholengemeenschap De Bron). A diákok egy hetet töltöttek a befogadó családoknál és vettek részt különböző programokon az iskola falain kívül és belül.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 17

A 6.a osztály lelkigyakorlata

November 10-én és 11-én a 6. a osztály lelkigyakorlaton vett részt iskolánkban, amelyet összekötöttünk egy bent alvással. A lelkigyakorlatot a Szentjánosbogár közösség 6 fiatal tagja tartotta számunkra Csernyus Áron vezetésével.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 15

Röplabda felkészülési torna

November 14-én iskolánk 4. korcsoportos leány röplabda csapatával egy felkészülési tornán vettünk részt. A torna bajnoka ellen szettet is tudtunk nyerni és nem volt messze a győzelem sem, csapatunk végül a negyedik helyet érte el.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 15

Taize-i imaóra a Catharineumban

November 14-én a Catharineumban az egész iskola együtt énekelt és imádkozott a Taize-i imaórán. Köszönjük Ildikó néninek a szervezést, diákjainknak a dekorációt, tanárainknak és közreműködő előénekes és zenélő diákjainknak a méltó zenei megoldást.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 09

Kaposi Gergely és Mohácsi Gabriella kamarazenei koncertje

Szerettel hívjuk a kedves érdeklődőket Kaposi Gergely és Hidasné Mohácsi Gabriella 2023. november 20-án, hétfőn 17 órakor kezdődő kamarazenei hangversenyére a KSZJ aulájába.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 09

Márton napi felvonulás pénteken

2023.november 10-én, pénteken lesz a hagyományos Márton napi lámpás felvonulásunk. 16:15-től gyülekezünk a Kecskeparkban, 17 órától táncház a Catharineumban.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 07

Rézsü takarítás a KSZJ udvarán

Október 28-án, az őszi szünet első napján, szombaton, az iskolakert Zichy tér felőli rézsüjének megtisztításán dolgoztak Kalmár Gitta kolléganőnk felhívására szülők és diákok. Tekintsék meg képeinket is a honlapon!