KSZJ HÍREK

Karácsonyi üzenet

Tisztelt Szülők, Kedves Családok!

A 2021-es év a Premontrei Rend jubileumi esztendeje volt. 1121 karácsonyán tették le első fogadalmukat Szent Norbert és követői, és ezzel – 900 évvel ezelőtt – megalapították rendünket. Windberg apátsági templomában egy fali freskón olvasható: „Nativitas Christi – Nativitas Ordinis” azaz „Krisztus születése – rendünk születése”. Rendházainkban, templomainkban több helyen láthatunk olyan betlehemes jeleneteket, amelyek ezt az első fogadalomtételt is magukba foglalják. Nemcsak pásztorok és bölcsek, hanem fehér ruhás rendtagok is Jézus jászlánál térdelnek, csodálkoznak, imádkoznak.
„Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek”– halljuk az utolsó ítéletről szóló példabeszédben (Mt 25,40). Aki Jézus esendő gyermekségét szemléli, a minden emberben fellelhető istengyermekséget láthatja, kortól és helyszíntől függetlenül. Karácsonykor mindannyian erre a titokra látunk rá. Tekintsünk a jászolba, és feladatot kapunk: Keressük minden emberben - különösen az ellenszenvesben, kötekedőben, nehezen kibírhatóban, kukacoskodóban, kicsinyesben, akadékoskodóban, körülményesben, hátramozdítóban - a gyermek Jézust, a legkisebbet, akinek szüksége van az én szeretetemre. És szeressük természetesen abban is, akiben ez az istengyermekség könnyen megtapasztalható.
Ma sokszor halljuk, hogy a COVID után kialakult immunitás, a szervezetet érő idegen, ártalmas kórokozókkal szemben, 3 hónapig biztosan érzékelhető védettséget jelent. A Jézus szeretete által bennünk létrejött immunitás, a külső, a lelket veszélyeztető rossztól, képes-e ennél tovább is megtartani bennünket a szeretet útján? A szeretet útján, amely egyben az önfeláldozás útja, amelyen Jézus is végigment. Örömmel ült asztalhoz bárkivel, tanított, gyógyított, de bátran adta oda életét mindenkiért. Ennek a 33 évnek villanásait az egész következő év folyamán ünnepeljük.
2022. Most még szinte furcsa leírni is! De január közepére már megszokott lesz. Új év. Valami lezárul, de újra kezdődik. Vagy még inkább, folytatódik minden. Ugyanúgy? Reméljük, nem. Szabadabban a vírustól, erősebb közösségben egymással, hiszen oktatásunk alappilléreire – a HITRE, a TUDÁSRA, a KÖZÖSSÉGRE – 2021-ben nem építhettünk maradéktalanul.
Hisszük, hogy a jövő hordoz nehézségeket is, de hozzá kapott kegyelmeket is tartogat számunkra.
Ezzel a bizakodással kívánunk áldott karácsonyt és boldog új évet!

Zsámbék, 2021 ádventjén
A KSZJ Iskolaközpont vezetősége, tanárai, dolgozói

KSZJ hírek

2022 . 01 . 24

A központi írásbeli vizsgadolgozatainak megtekintése

Intézményünkben a központi írásbeli felvételi dolgozatokba való betekintésre 2022. január 27-én 08:00-16:00 óra között lesz lehetőség. Az intézmény területére csak védettségi igazolvánnyal, maszkban léphetnek be a szülők, hozzátartozók (a felvételiző diákoktól csak maszkviselést kérünk.)

KSZJ hírek

2022 . 01 . 21

Iskolakóstolgató beiratkozás előtt a leendő elsősöknek és szüleiknek

A leendő első osztály beiratkozásával kapcsolatos információkat az alábbi plakáton találják (nagyobb méretért kattintson a hírre!).

KSZJ hírek

2022 . 01 . 21

Iskolakóstolgató beiratkozás előtt a leendő elsősöknek és szüleiknek

A leendő első osztály beiratkozásával kapcsolatos információkat az alábbi plakáton találják (nagyobb méretért kattintson!).

KSZJ hírek

2022 . 01 . 21

Takács Menyhért Galéria Téli tárlat megnyitó

2021. január 21-én nyílik a művészeti iskola diákjainak továbbá Proics Dóra és Proics Zsófia tanárok képzőművészeti alkotásait bemutató Takács Menyhért Galéria Téli tárlata. Kungl György címzetes igazgató úr kiállításmegnyitó beszédét és a kerámiás gyerekek zenés performanszát Youtube csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022 . 01 . 07

Zongora vizsgakoncert

Kaposi Gergely tanár úr növendékeinek zártkörű zongora tanszaki vizsgakoncertjének közvetítése hétfőn 16 órától.

KSZJ hírek

2021 . 12 . 28

Karácsonyi koncert a KSZJ-ben

Nagy örömünkre szolgált, hogy december 17-én több, mint száz gyermek részvételével tarthattuk meg karácsonyi koncertünket. Márton atya megnyitója után felléptek az énekes iskolások, a gyermekkar és az alsós – felsős diákok, valamint művészeti iskolánk tanárai és növendékei. Az ünnepi koncert visszanézhető iskolánk Youtube-csatornáján. A koncertről készült fotókat honlapunk képtárában találják.

KSZJ hírek

2021 . 12 . 28

Az Aranyszamár társulat rendhagyó színházi előadása

2021. december 17-én Tima Reni néni szervező munkájának köszönhetően vendégünk volt az Aranyszamár társulat látó és vak színészei Legyek a lábnyom címmel egy különleges koncert-színházi produkcióval leptek meg minket.

KSZJ hírek

2021 . 12 . 22

Karácsonyi üzenet

Márton atya és a vezetőség a KSZJ közösségéhez intézett karácsonyi üzenete. "A 2021-es év a Premontrei Rend jubileumi esztendeje volt. 1121 karácsonyán tették le első fogadalmukat Szent Norbert és követői, és ezzel – 900 évvel ezelőtt – megalapították rendünket. (...) 2022. Most még szinte furcsa leírni is! De január közepére már megszokott lesz. Új év. Valami lezárul, de újra kezdődik."

KSZJ hírek

2021 . 12 . 16

Karácsonyi koncert

Idén is élőben közvetítjük 2021.12.17-én, pénteken 17 órától az iskola kórusainak és a művészeti iskola diákjainak koncertjét a KSZJ aulájából. A linket a hírre kattintva találják.

KSZJ hírek

2021 . 12 . 16

Cipősdoboz akció

December 17-ig várjuk az adományokat a Cipősdoboz akció keretében a mélyszegénységben élő gyerekeknek, amit a Nemadom fel alapítvány juttat majd el számukra.