KSZJ HÍREK

Taizé imaóra a Catharineumban

Advent kezdetén az Istennel való együttlét örömének szenteltünk egy Taizé-i imaórát a Catharineum épületében a művészeti tagozat zenetanárainak hangszerkíséretével. 
A „soha véget nem érő dalok” imádsággá váltak a közel 300 diák közös éneklése által. Az ikonok szépsége, a megtestesülés szimbólumai, mint Istenre nyíló ablakok gazdagították lelkünket. Az osztályok saját imaszándékaikat mécsesként hozták magukkal, hogy a remény és a hála embereivé növekedhessenek a testi-lelki megújulásban.

„Emberi létünk legmélyén csöndes vágyakozás él egy bensőséges kapcsolat iránt. Ez az Isten iránti egyszerű vágy már a hit kezdete.” - vallotta Roger testvér a Taizé közösség alapítója.

Külön köszönet illeti Nacsa Ildikót a szervezésért!

Az eseményről készült videót Youtube-csatornánkon tekintheti meg.
 

KSZJ hírek

2023 . 02 . 02

Gyászjelentés: Kungl György címzetes igazgatónk temetése

Kungl György temetése február 4-én, szombaton 10 órakor lesz a zsámbéki katolikus temetőben, a gyászmise 11 órakor kezdődik a KSZJ Iskolaközpontban.

KSZJ hírek

2023 . 02 . 02

Iskolakóstolgató a leendő első osztályosoknak és szüleiknek

Az elkövetkező hónapokban több alkalmat is biztosítunk az érdeklődő szülők és iskoláskorúvá cseperedett gyermekeik számára a KSZJ intézményének, közösségének megismerésére. A felugró űrlapon tudják jelezni részvételi szándékukat. A részletes programért kérem kattintson!

KSZJ hírek

2023 . 02 . 02

Mesemondó verseny

Január 25-én volt az a régi, szép hagyományokat őrző verseny, amelyen az alsósok mérhették össze mesemondásban tudásukat.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 31

Petőfi-busz

A Petőfi Sándor-emlékév alkalmával a Petőfi Irodalmi Múzeum tematikus, mozgó kiállítást alakított ki. Január 18-án iskolánkból négy csoport is részt vehetett a kiállításon, és ezzel újabb ismereteket szerezhettek Petőfi Sándorról. Köszönjük a szervezést a Zsámbéki Közművelődési Intézetnek és Könyvtárnak.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 31

Könyvklub a KSZJ-ben

Január 13-án tartottuk Könyvklubunk újabb alkalmát, ahol Roald Dahl: Charlie és a csokigyár c. regényéről beszélgettünk a könyvtárban. A következő alkalommal, február 2-án 14:20-kor Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című műve lesz terítéken.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 27

Dugonics András Matematika Verseny

2023. január 25-én délután 14 órától került megrendezésre iskolánkban a Dugonics András Matematika Verseny 2. fordulója, melyre a novemberi első fordulón részt vevő 22 diákunk közül 10-en jutottak tovább.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 19

Kungl György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk címzetes igazgatója, életének 67. évében tragikus hirtelenséggel január 18-án elhunyt

KSZJ hírek

2023 . 01 . 11

Gyere te is frizbizni! Ultimate szakkör indul a KSZJ-ben

Kirmer Dániel tanár úr szervezésében új sportszakkör indul iskolánkban. Az Ultimate egy koedukált csapatsport ahol a résztvevő játékosoknak egy korongot kell eljuttatniuk a célterületre. Részletekért, videókért kattints!

KSZJ hírek

2022 . 12 . 15

Kazinczy-verseny

Iskolánkban 4. alkalommal rendeztük meg a Kazinczy Ferencről elnevezett szépkiejtési versenyt, melyen végül 22 diákunk vett részt: 4. osztályból, felsőből és gimnáziumból.

KSZJ hírek

2022 . 12 . 14

Adventi koncert és nyitogató a Youtube-csatornánkon!

Youtube-csatornánkon megtekinthető a több, mint egy órás Adventi koncertünk és a másnap reggeli Adventi nyitogatónk felvétele!