KSZJ HÍREK

Kazinczy-verseny

Iskolánkban 4. alkalommal rendeztük meg a Kazinczy Ferencről elnevezett szépkiejtési versenyt, melyen végül 22 diákunk vett részt: 4. osztályból, felsőből és gimnáziumból. 
A választott szövegeket együtt hallgattuk meg a katolikus hittanteremben, majd a kötelező szöveget két csoportban értékelte a kétfelé vált zsűri: Csernyus László igazgató úr, Bortnyák Ágnes magyar-orosz szakos Kazinczy-érmes és nyertes tanárnő, Pásztorné Takáts Rita tanítónő értékelte az 5-6. osztályosokat és Balázs Mónika Csilla, a zsámbéki művelődési ház vezetője és Fabók Mariann bábszínésznő a 4. osztályosokat és a 7-12. osztályosokat.

Az alábbi eredmények születtek:

4. osztály: 
I. Rezessy Hédi 
II.  Ványi Zsombor
III.  Farkas Dénes

5-6. osztály:
I.  Márton Stefánia 6.b 
II.  Kádár Dénes 6.b
III.  Ványi Nándor 6.b

7-8. osztály
I.  Szigeti-Bók Csenge 7.o.
II.  Komlóssy Zsófia Lilla 8.o.
III.  Deák Tibor 7.o.

Gimnáziumi különdíj: 
Karácson Balázs 10.a

Gratulálunk a nyerteseknek! S köszönjük mindenkinek, hogy eljött, felkészült, fegyelmezetten meghallgatta a többieket, és érdekes szövegeikkel, felolvasásaikkal gazdagították egymást, minket: ezen a délutánon együtt ápoltuk, gondoztuk anyanyelvünket! Köszönjük a felkészítő tanároknak a szövegválasztásban nyújtott segítséget és a gyakorlást, valamint a Nebuló Alapítvány anyagi támogatását, s mindazok munkáját, akik valamilyen módon hozzájárultak a délutáni program megszervezéséhez.
Végvári Katalin és Lénárné Szabó Anikó

KSZJ hírek

2023 . 02 . 02

Gyászjelentés: Kungl György címzetes igazgatónk temetése

Kungl György temetése február 4-én, szombaton 10 órakor lesz a zsámbéki katolikus temetőben, a gyászmise 11 órakor kezdődik a KSZJ Iskolaközpontban.

KSZJ hírek

2023 . 02 . 02

Iskolakóstolgató a leendő első osztályosoknak és szüleiknek

Az elkövetkező hónapokban több alkalmat is biztosítunk az érdeklődő szülők és iskoláskorúvá cseperedett gyermekeik számára a KSZJ intézményének, közösségének megismerésére. A felugró űrlapon tudják jelezni részvételi szándékukat. A részletes programért kérem kattintson!

KSZJ hírek

2023 . 02 . 02

Mesemondó verseny

Január 25-én volt az a régi, szép hagyományokat őrző verseny, amelyen az alsósok mérhették össze mesemondásban tudásukat.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 31

Petőfi-busz

A Petőfi Sándor-emlékév alkalmával a Petőfi Irodalmi Múzeum tematikus, mozgó kiállítást alakított ki. Január 18-án iskolánkból négy csoport is részt vehetett a kiállításon, és ezzel újabb ismereteket szerezhettek Petőfi Sándorról. Köszönjük a szervezést a Zsámbéki Közművelődési Intézetnek és Könyvtárnak.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 31

Könyvklub a KSZJ-ben

Január 13-án tartottuk Könyvklubunk újabb alkalmát, ahol Roald Dahl: Charlie és a csokigyár c. regényéről beszélgettünk a könyvtárban. A következő alkalommal, február 2-án 14:20-kor Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című műve lesz terítéken.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 27

Dugonics András Matematika Verseny

2023. január 25-én délután 14 órától került megrendezésre iskolánkban a Dugonics András Matematika Verseny 2. fordulója, melyre a novemberi első fordulón részt vevő 22 diákunk közül 10-en jutottak tovább.

KSZJ hírek

2023 . 01 . 19

Kungl György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk címzetes igazgatója, életének 67. évében tragikus hirtelenséggel január 18-án elhunyt

KSZJ hírek

2023 . 01 . 11

Gyere te is frizbizni! Ultimate szakkör indul a KSZJ-ben

Kirmer Dániel tanár úr szervezésében új sportszakkör indul iskolánkban. Az Ultimate egy koedukált csapatsport ahol a résztvevő játékosoknak egy korongot kell eljuttatniuk a célterületre. Részletekért, videókért kattints!

KSZJ hírek

2022 . 12 . 15

Kazinczy-verseny

Iskolánkban 4. alkalommal rendeztük meg a Kazinczy Ferencről elnevezett szépkiejtési versenyt, melyen végül 22 diákunk vett részt: 4. osztályból, felsőből és gimnáziumból.

KSZJ hírek

2022 . 12 . 14

Adventi koncert és nyitogató a Youtube-csatornánkon!

Youtube-csatornánkon megtekinthető a több, mint egy órás Adventi koncertünk és a másnap reggeli Adventi nyitogatónk felvétele!