KSZJ HÍREK

Zsámbéki metszetek kiállítás a KSZJ aulájában

Május 12-én, pénteken megnyílt a BME Építészettörténeti Tanszékének Zsámbék központját vizsgáló, feldolgozó kiállítása Zsámbéki metszetek címmel.
A tárlaton a 2022. őszi féléve során a török kút és környékének, valamint a település történeti központjának kutatásával és fejlesztési lehetőségeivel, kortárs városszövetének és történeti épületállományának kapcsolatos munkák kerültek bemutatásra. A tanulmányokat örökségvédelemben jártas szakemberek, a BME Építészmérnöki Kar graduális, és a Műemlékvédelmi szakmérnöki posztgraduális képzés hallgatói készítették. 
A tárlat megnyitóján beszédet mondott Pálfi Gábor, a Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány operatív igazgatója, Dr. Krähling János a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára és Holnapy Dénes Márton O.Praem. Az ünnepélyes megnyitót követően a látogatók a program részleteit bemutató vetítésen és kötetlen beszélgetésen vehettek részt. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Gül Baba Türbéje Öröskégvédő Alapítvány, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke és Zsámbék Város Önkormányzata együttműködésében valósult meg, a tárlat június végéig tekinthető meg.

KSZJ hírek

2024 . 05 . 17

Kikelet bál

A KSZJ Iskolaközpont Szülői Szervezete idén is nagy sikerrel rendezte meg május 11-én, szombaton a már sok éves hagyományra visszatekintő KIKELET BÁL-ját. Az bált hagyományosan a 8. osztályos tanulók tánca nyitotta meg, majd Lukács Gabi énekesnő produkciójával és diszkóval folytatódott az est. Köszönjük az egybegyűlt szülőknek a támogatást!

KSZJ hírek

2024 . 05 . 09

Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket a szombati Kikelet bálra!

Kedves Szülők! A KSZJ Iskolaközpont vezetősége és szülői szervezete szeretettel hívja Önöket a május 11-én, szombaton 19 órakor a Catharineumban megrendezésre kerülő Kikelet bálra. A jegyeladásból (elővételben: 2500 ft, helyszínen: 3000 ft) befolyt összeget az iskolaközpont rendezvényeinek lebonyolításához szükséges audiovizuális eszközök beszerzésére fordítjuk. A bál fővédnöke Horváth László polgármester úr.

KSZJ hírek

2024 . 04 . 29

Pótfelvételi

Gimnáziumunk a 2024/2025-ös tanévre általános és angol tagozatra pótfelvételi eljárást hirdet, melynek időpontja 2024. május 13. (hétfő). Időpontfoglalás a 06-23/565-567-es telefonszámon.

KSZJ hírek

2024 . 04 . 29

Gimnáziumi felvételi lista

A 2024-2025-ös tanévre felvett 9. évfolyamos tanulók listáját a hírre kattintva vagy a felső menüsor - Dokumentumokban találják.

KSZJ hírek

2024 . 04 . 29

Megnyílt Frecka Csenge tanárnő kiállítása a művelődési házban

Pénteken megnyílt Frecka Csenge festőművész tanár kollégánk, egykori diákunk, kiállítása a zsámbéki Művelődési Házban. A kiállításon tanítványai képei is láthatók! A megnyitó beszédet Várkonyi György tanárunk tartotta, középiskolás diákjaink zenei közreműködésével. A kiállítás Kungl György egykori igazgatónk kiállításával együtt megtekinthető június 15-ig!

KSZJ hírek

2024 . 04 . 29

Diákjaink kiállítása az aula végében és a portával szemközti falon és egy kis kézműveskedés

Kedves Érdeklődők, szeretettel hívjuk Önöket diákjaink, Pap Éva fotóiból (portával szemben) és Pintér Apolka grafikáiból (aula vége) rendezett kiállításra. Képtárunkban a pénteki megnyitóról és Bánhidi Csilla tanárnő kézműves eseményéről is találnak képeket.

KSZJ hírek

2024 . 04 . 24

Félnapos zarándoklat az "Öröm útján"

Április 19-én, péntek délben az "Öröm útjára" indultunk a nyári Zarándoktáborba készülő 8-12. évfolyamos "premontrei" diákjainkkal. Utunk során nem az úti célhoz való megérkezés volt most sem a fontos, hanem az út alatt tapasztalt testi-lelki feltöltődés.

KSZJ hírek

2024 . 04 . 23

Biatorbágyi Szkóla Találkozó

Iskolánk Énekes Iskolai tagozatának diákjai idén is részt vettek a biatorbágyi szkóla találkozón (04. 20. szombat). A szkólák bemutatkozása után közös vesperáson és szentmisén énekeltek együtt a gyerekek és a felnőttek.

KSZJ hírek

2024 . 04 . 19

Tavaszi ruhacsere

Idén tavasszal április 25-én, csütörtökön 14 órakor tartjuk a szokásos tavaszi ruhacsere programunkat az aulában 5-12. osztályos diákjaink részére. Az előtte való napokon (április 23-24.) tudod leadni a megunt vagy feleslegessé vált jó állapotú 5-10 ruhadarabot, hogy a többiből válogathass!

KSZJ hírek

2024 . 04 . 19

A Mozart koncert margójára

Az éves naptárban csütörtökön Mozart koncert szerepelt, de valójában Mozart ünnepen vehettünk részt a KSZJ Aulájában. Jól szervezett, játékos, minden érzékszervet gyönyörködtető vidám ünnepet tartottunk! Köszönet mindenkinek, aki részt vett benne! Külön köszönet jár Kalmár Gittának és Kaposi Gergőnek a szervezésért. Tegnap is jó volt KSZJ-s diáknak, tanárnak lenni!