KSZJ HÍREK

Rézsü takarítás a KSZJ udvarán

Október 28-án, az őszi szünet első napján, szombaton, az iskolakert Zichy tér felőli rézsüjének megtisztításán dolgoztak Kalmár Gitta kolléganőnk felhívására szülők és diákok.
Hatalmas munkát végeztek! Érdemes kisétálni oda! Olyan régi lépcsőket is felfedeztek, megtisztítottak, amelyen lehet, hogy csak a Keresztesnővérek jártak 1950 előtt. Jó lenne folyamatosan gondoznunk az iskolakertet, mert egy-egy alkalom úgy tűnik, kevés. Kollégáink nagyobb mozgósító munkájára és jelenlétére is számítunk a tavaszi munkáknál!

KSZJ hírek

2023 . 12 . 02

Járdányi Gergely világhírű bőgőművész koncertje a KSZJ-ben

Különleges koncertre hívjuk a kedves érdeklődőket dec. 7-én, csütörtökön 18 órára a KSZJ Iskolaközpont aulájába! Járdányi Gergely világhírű nagybőgőművész lép fel nálunk "In memoriam Giovanni Bottesini" előadásával, a belépés díjtalan.

KSZJ hírek

2023 . 12 . 01

Orient Enikő textilművész kiállításmegnyitó

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Takács Menyhért Galéria következő kiállításának, Orient Enikő textilművész munkáinak bemutatójára a zsámbéki KSZJ Iskolaközpont aulájába 2023. december 4-én, hétfőn 16 órára! A kiállítást Smohay András művészettörténész nyitja meg.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 28

Cipősdoboz adománygyűjtő akció

Idén is sor kerül a hagyományos cipősdoboz adománygyűjtő akciónkra. Ezúttal az ajándékokat a Nemadomfel Házakba küldjük mélyszegénységben élő gyerekeknek. December 11-15. között hozhatnak be új vagy jó állapotú ruhát, játékot, könyvet, tartós élelmiszert cipősdobozban, aminek a tetejét és az alját kérjük, külön csomagolják be!

KSZJ hírek

2023 . 11 . 23

Belga Erasmus hét a KSZJ-ben

Az idei Erasmus+ programunk keretében 10 középiskolás diákot láttunk vendégül a belga Mellében található jozefita iskolából (Scholengemeenschap De Bron). A diákok egy hetet töltöttek a befogadó családoknál és vettek részt különböző programokon az iskola falain kívül és belül.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 17

A 6.a osztály lelkigyakorlata

November 10-én és 11-én a 6. a osztály lelkigyakorlaton vett részt iskolánkban, amelyet összekötöttünk egy bent alvással. A lelkigyakorlatot a Szentjánosbogár közösség 6 fiatal tagja tartotta számunkra Csernyus Áron vezetésével.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 15

Röplabda felkészülési torna

November 14-én iskolánk 4. korcsoportos leány röplabda csapatával egy felkészülési tornán vettünk részt. A torna bajnoka ellen szettet is tudtunk nyerni és nem volt messze a győzelem sem, csapatunk végül a negyedik helyet érte el.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 15

Taize-i imaóra a Catharineumban

November 14-én a Catharineumban az egész iskola együtt énekelt és imádkozott a Taize-i imaórán. Köszönjük Ildikó néninek a szervezést, diákjainknak a dekorációt, tanárainknak és közreműködő előénekes és zenélő diákjainknak a méltó zenei megoldást.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 09

Kaposi Gergely és Mohácsi Gabriella kamarazenei koncertje

Szerettel hívjuk a kedves érdeklődőket Kaposi Gergely és Hidasné Mohácsi Gabriella 2023. november 20-án, hétfőn 17 órakor kezdődő kamarazenei hangversenyére a KSZJ aulájába.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 09

Márton napi felvonulás pénteken

2023.november 10-én, pénteken lesz a hagyományos Márton napi lámpás felvonulásunk. 16:15-től gyülekezünk a Kecskeparkban, 17 órától táncház a Catharineumban.

KSZJ hírek

2023 . 11 . 07

Rézsü takarítás a KSZJ udvarán

Október 28-án, az őszi szünet első napján, szombaton, az iskolakert Zichy tér felőli rézsüjének megtisztításán dolgoztak Kalmár Gitta kolléganőnk felhívására szülők és diákok. Tekintsék meg képeinket is a honlapon!