KSZJ hírek

2022. szeptember. 23.

A bicskei és zsámbéki diákok közös kiállításával gazdagodott a KSZJ Ars Sacra programsorozata

Pénteken nyílt meg a KSZJ földszinti és emeleti kiállítótereiben a bicskei Szent László Ált. Iskola és a KSZJ diákjainak kiállítása az Ars Sacra Fesztivál programsorozatának részeként. A megnyitó felvételét Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 22.

A Zsámbéki Pantheon első stációja: Király Lőrinc kőszobrász

Az Ars Sacra Fesztivál keretében adtuk át a "Zsámbéki Pantheon első stációját". Király Lőrinc kőszobrász alkotása díszíti ezentúl iskolánk déli szárnyának folyosóját. A megnyitóról készült videót Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 19.

Petra nővér kiállítása az Ars Sacra Fesztivál nyitó eseménye

A KSZJ aulájában tekinthetik meg Petra Nővér szakrális festményeit az Ars Sacra Fesztivál programsorozatának nyitó kiállításaként. Tornay Krisztina M. Petra SSND nővér spirituális témájú festményeit a felfelé tekintő ember Istenkeresése ihlette. A kiállításmegnyitóról készült videót Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 16.

Kulturális Örökség Napja a KSZJ-ben

A Kulturális Örökség Napjai minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén zajlanak. Az idei év mottója: 150 éves a magyar műemlékvédelem. Ennek keretében szombaton (09.17.) és vasárnap (09.18.) 10 és 16 óra között egész óránkénti kezdéssel diákjaink közösségi szolgálatával segítve bemutatjuk a látogatók számára Iskolánk épületét. Szeretettel hívunk mindenkit!

KSZJ hírek

2022. szeptember. 14.

Templomfutás

Szeptember 10-én szombaton a Zsámbéki Református Egyházközség szervezésében került megrendezésre a templomfutás. A befizetett nevezési díjak összegét Borók Bulcsú támogatására ajánlották fel, aki tragikus hirtelenséggel veszítette el édesapját. Iskolánkat 30 diák és 8 pedagógus képviselte.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 12.

Kalmár Pál "Zsámbéki szemmel" c. kiállításának záróeseménye

Lezárult Kalmár Pál festőművész "Zsámbéki szemmel" c. kiállítása a KSZJ-ben. Az ünnepélyes záróeseményen (megtekinthető Youtube-csatornánkon) szomorú búcsút intettünk a csodálatos képeknek.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 07.

Évnyitó a KSZJ-ben

A Keresztelő Szent János iskolaközpontban is megkezdődött a tanítás szeptember 1-jén. A reggeli eső miatt csak 11 órakor tudtuk elkezdeni a szentmisét, de a végére még a nap is kisütött.

KSZJ hírek

2022. augusztus. 08.

Nyári ügyeleti rend, augusztusi eseményeink, tanévkezdési információk

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! Július 1-jétől augusztus 22-éig intézményünk szerdánként 09:00–13:00 óra között tart ügyeletet. Augusztus 23–24. 9:00–15:00 óra között AMI beiratkozás (Beiratkozási lap a "Dokumentumok" legördülő menüben). Augusztus 25-én javítóvizsgák. Szeptember 1. első tanítási nap: a tanulók 7:45-től a termeikben gyülekezzenek, megjelenés ünneplőben!

KSZJ hírek

2022. augusztus. 02.

Árváltozás az iskolai étkeztetésben

A jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel sajnos kénytelenek vagyunk árakat emelni. A részleteket kattintás után tekintheti meg. Az étkeztetési kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot a "Dokumentumok" legördülő menüben találja.

KSZJ hírek

2022. július. 07.

Tánctábor a KSZJ-ben

2022.06.27-07.01. időszakban zajlott iskolánkban a II. Tánctábor melyen 65 gyermek vett részt, akik a nagy hőségben, hősiesen állták a próbákat.

KSZJ hírek

2022. június. 27.

Tihany-Pannonhalma zarándoktábor

Egyhetes zarándoktáboron vettek részt Király Mónika és Kungl György kísérőtanárok felügyelete mellett iskolánk diákjai. A Tihany és Pannonhalma közötti 112 km-es gyalogút során számos alkalom adódott lelki feltöltődésre, elmélkedésre is. Képtárunkban betekintést nyerhetünk a festői szépségű zarándokút megörökített eseményeibe.

KSZJ hírek

2022. június. 17.

Daloló Gála

Hagyományteremtőnek szánt Daloló Gálát rendeztünk a Catharineumben közel 300 diákunk részvételével. Az alsós, felsős és gimis tagozatok kórusai mellett a tanári énekkar előadásában népdalcsokrokat, operarészleteket és film betétdalokat hallgathattunk meg.

KSZJ hírek

2022. június. 10.

Megújult a Darázs Garázs - Éljenek a beporzók!

A 8. a osztály tanulóival megújítottuk a "darázs garázs"-t a sportpályán. Ezt akkor készítettük, amikor még ötödikesek voltak. Ha valaki közelről megfigyeli, látható, hogy nem volt hiábavaló munka, mert vannak lezárt cellák, ahonnan a beporzók egyszer csak kikelhetnek!

KSZJ hírek

2022. június. 09.

Lengyelországban jártunk

Május 20-22 között 28 (9. és 10. évfolyamos) diákunk vett részt egy háromnapos lengyelországi utazáson, amely a Wacław Felczak Alapítvány által meghirdetett pályázat eredményeként valósult meg. Kattintás után Korponay-Szabó Péter tanár úr beszámolóját olvashatják.

KSZJ hírek

2022. június. 06.

Határtalanul pályázat - Erdélybe látogattak a 7. osztályosok

A 7. osztállyal a „Határtalanul” pályázat keretein belül Erdélybe látogattunk április végén. Az osztályt Csilla nénivel kísértük el. Élményekkel teli, látnivalókban gazdag 5 napot töltöttünk el az Erdély és Partium határán lévő Erdélyi-szigethegység magyar történelem szempontjából meghatározó helyszínein. Schwarcz Gyula tanár úr beszámolója.

KSZJ hírek

2022. június. 06.

II. DRÁMA VAN drámatábor

Újra megrendezésre került iskolánk drámatábora május 27-29-ig. Idén a pátyi Cserkészcsapat új épülete adott otthont a tábornak, ahol két és fél napot töltöttünk együtt. Nagy örömünkre szolgált, hogy a táborban korábbi KSZJ-s diákjaink, a DRÁMA VAN egykori alapítótagjai is részt vettek.

KSZJ hírek

2022. június. 06.

Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés a KSZJ aulájában

Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés a KSZJ aulájában. Korponay-Szabó Péter tanár úr videóját a hírre kattintva tekinthetik meg!

KSZJ hírek

2022. június. 06.

Biatorbágyi szkólatalálkozó

Három év kényszerű kihagyás után idén május 7-én újra megrendezték a szkólák találkozóját a torbágyi Szűz Mária neve templomban, melyen a KSZJ szkólája is fellépett. Köszönet a diákoknak és felkészítőiknek egyaránt.

KSZJ hírek

2022. május. 30.

Vérteskozma – Majk Gyerek építő tábor 2022

Idén is meghirdetjük hagyománnyá vált majki-vérteskozmai gyermek építőtáborunkat Márton atya szervezésében július 18. és 22. között, melyre várjuk 5-8. osztályos tanulóink jelentkezését. A részvételi díj 22.500 forint/fő szállással, ellátással.

KSZJ hírek

2022. május. 30.

Szép eredményt értek el 5.b osztályos diákjaink egy bibliai témájú országos versenyen

Országos 4. helyezést értek el tanulóink a „Biblia – a világ legolvasottabb könyve” címmel meghirdetett levelezős versenyben. Gratulálunk Bartucz-Drágfy Borbála, Köhler-Eötvös Hedvig, Márton Stefánia és Sáfrán Lili 5.b osztályos diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

KSZJ hírek

2022. május. 16.

Néptánc Gála és Nyári tárlat megnyitó pénteken

Tisztelt Érdeklődők! Szerettel invitáljuk Önöket a 2022. május 20-án, pénteken 16 órától iskolánk belső udvarában megrendezésre kerülő, Néptánc Gálára és a Nyári tárlatunk megnyitójára.

KSZJ hírek

2022. május. 09.

Növendék Gála Koncert

Tisztelt Érdeklődők! Május 16-án, hétfőn 16:30-kor a KSZJ aulájában rendezzük meg zenetagozatos diákjaink Növendék Gála Koncertjét, mindenkit szerettel várunk!

KSZJ hírek

2022. április. 28.

Kalmár Pál festő és üvegszobrász "Zsámbéki szemmel" c. kiállítása

Szeretettel meghívjuk Kalmár Pál festő és üvegszobrász "Zsámbéki szemmel" c. kiállításának május 6. 18 órai megnyitójára a KSZJ Takács Menyhért Galériájába. A kiállítás május 26-ig tekinthető meg tanítási napokon 8-17 óra között.

KSZJ hírek

2022. április. 24.

9. évfolyamosok felvételi listája

A 2022/2023-as tanévre felvett 9. évfolyamos diákok listáját a honlap Dokumentumok lenyíló listájában találja.

KSZJ hírek

2022. április. 24.

Pótfelvételi május 9-én

Intézményünk a következő tanévre 2022. május 9-én az alábbi évfolyamokra pótfelvételit hirdet: 1., 2., 3., 5., 6., 7., 10., 11. Jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 06-23/565-567

KSZJ hírek

2022. április. 23.

Keresőkutyás tréninget tartottak iskolánkban

Iskolánk március 15-én helyszíne volt a Keresőkutyás Egyesület keresőkutya kiképzésének, amiről videófelvétel is készült.

KSZJ hírek

2022. április. 13.

Két diákunk továbbjutott a 2. fordulóba a XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen

Négy diákunk vett részt a március 23-án és 24-én rendezett XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen. Közülük ketten továbbjutottak a következő fordulóba, azaz a 17 ezer indulóból legjobban teljesítő 4400 diák közé.

KSZJ hírek

2022. április. 13.

A PontVelem program keretében 371 kg használt elemet, mobilakkut és mobiltelefont gyűjtöttek diákjaink

Iskolánk néhány hónapja csatlakozott a PontVelem programhoz, melynek keretében 371 kg használt elemet (ezzel 3-ok vagyunk Pest megyében), kis méretű akkumulátort és használt mobiltelefont gyűjtöttünk.

KSZJ hírek

2022. április. 13.

Diákjaink is indultak a területi vers- és prózamondó versenyen

Diákjaink április 9-én részt vettek a területi vers- és prózamondó versenyen Pátyon. Mindannyian megállták helyüket, gratulálunk nekik!

KSZJ hírek

2022. április. 12.

Mécs László vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetése

A költészet napján, 2022. április 11-én iskolánkban adott koncertet a Misztrál együttes, megzenésített verseikkel emelték iskolánk diákjait a költészet magasságaiba. A koncert előtt kihirdettük az idei Mécs László vers- és novellaíró pályázat győzteseit és díjazottjait.

KSZJ hírek

2022. április. 12.

Először jutott be diákunk az Eötvös József Kárpát-medencei szónokverseny döntőjébe

Újabb siker a KSZJ történetében: Selmeczi Sára, 9. b osztályos tanuló is megmérettethette magát az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny döntőjében.

KSZJ hírek

2022. április. 05.

Vers- és prózamondó és népdaléneklési verseny

Március 29-én megtartottuk az immáron hagyományos vers- és prózamondó versenyünket a népdaléneklési versennyel együtt. Köszönjük a sok szép, olykor derűs, humoros verset, regényrészletet, melyekkel széppé tették a diákok a délutánt! Nagy öröm volt hallgatni a szavalatokat!

KSZJ hírek

2022. április. 05.

KSZJ-s győzelem a Hunfilex 2022 világkiállításon

Magyarország második alkalommal (legutóbb 1971-ben) adott helyet bélyeg-világkiállításnak, amire öt KSZJ-s diákkal látogattunk el, és részt vettünk az ifjúsági bélyeggyűjtők számára rendezett programon. A gyerekeknek rendezett bélyegismereti vetélkedőn Márton Stefánia (5.b) és Kisics Johanna (6.o.) első helyezést ért el Groupama Aréna Konferenciaközpontjában.

KSZJ hírek

2022. április. 02.

Nyári Tihany-Pannonhalma Zarándoktábor

Szeretettel hívjuk iskolánk 7-12. évfolyamos diákjait 2022. június 17-23. között a Tihany-Pannonhalma gyalogos zarándoktáborba. Részletek a hírre kattintva!

KSZJ hírek

2022. március. 30.

A Művészeti iskola hangszerbemutatója

Március végén a KSZJ Művészeti Iskola Zeneművészeti ágának tanárai és növendékeik kedvcsináló hangszerbemutatót tartottak az alsó tagozatos tanulóinknak. Képtárunkban további fotókat talál!

KSZJ hírek

2022. március. 30.

Újra „Pomeriggio italiano”, azaz olasz délután a KSZJ-ben!

Idén tavasszal végre nem sodorta el a járvány az immár hagyományos pomeriggiónkat! E tanévben már iskolánk 78 diákja tanul olasz nyelvet, részvételükkel és számukra szerveztük meg a programot. Március 24-én délelőtt olasz nyelvű szentmisén vettünk részt majd délután sor került az insalata caprese készítő versenyre és az olasz országismereti vetélkedőre.

KSZJ hírek

2022. március. 29.

Ismét mi rendeztük a VI. Harry Potter Országos Verseny döntőjét

Iskolánk immár hatodik éve ad otthont a Harry Potter Országos Verseny döntőjének, melybe az első fordulóban legjobb teljesítményt nyújtó 115 versenyző jutott be. A 2022. március 19-én, a Catharineumban rendezett döntőn az ország minden pontjáról érkezett versenyzők képviseltették magukat.

KSZJ hírek

2022. március. 24.

Nyílt órák az AMI zeneművészeti ágán

Szeretettel hívjuk, várjuk a zenét tanuló növendékeink szüleit 2022. március 28-án délután a nyílt óráinkra. Kérjük, hogy lehetőség szerint előzetesen jelezzék gyermekük zenetanárának a részvételi szándékukat.

KSZJ hírek

2022. március. 22.

Diákjaink kezdeményezésére rengeteg adomány gyűlt össze az ukrán háborús menekülteknek

Diákjaink kezdeményezésére (felhívásukat a hírre kattintva olvashatja) rengeteg adomány gyűlt össze az orosz támadás után országukat elhagyni kényszerülő ukrán menekülteknek. A képen éppen ezek szortírozása látható. Diákjaink március 22-én, kedden fehérbe öltöztek, hogy kifejezzék béke iránti vágyukat.

KSZJ hírek

2022. március. 12.

Elkészült a Pál utcai fiúk kuckója a könyvtárban!

Az 5. osztályosok, Lénárné Szabó Anikó tanárnő és Torbó Kati könyvtárosunk által készített "Pál utcai fiúk kuckó" egész márciusban megtekinthető a könyvtárban.

KSZJ hírek

2022. március. 10.

A 9. évfolyamra jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke

Kedves Felvételiző, honlapunkon a DOKUMENTUMOK lenyíló menüben (felső menüsor) találod a 2022/23-as tanév 9. évfolyamának tagozatokra lebontott ideiglenes felvételi jegyzékét.

KSZJ hírek

2022. március. 01.

A KSZJ elsősei is felléptek a zsámbéki művelődési házban rendezett farsangi mulatságon

A KSZJ első osztályos diákjai is felléptek február 27-én a hagyományos téltemető-tavaszváró "A MI FARSANGUNK" közösségi mulatságán a zsámbéki művelődési házban. Az eseményről készült fotókat a képtárunkban találják!

KSZJ hírek

2022. február. 25.

Farsangi tanári koncert

Kedves Érdeklődők, 2022. január 25-én, pénteken 17 órától élőben közvetítettük a KSZJ aulájából a zenetagozatos tanárok farsangi koncertjét, amit Youtube-csatornánkon tekinthetnek meg.

KSZJ hírek

2022. február. 25.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja - megemlékezés

Február 25-én a reggeli nyitogatón emlékeztünk meg a kommunista diktatúra áldozatairól. Míg az aulában összegyűlt diákság a háttérben futó képeket nézte, személyes megszólalásokat hallgathatott nyolcadikosainktól és tanárainktól.

KSZJ hírek

2022. január. 21.

Takács Menyhért Galéria Téli tárlat megnyitó

2021. január 21-én nyílik a művészeti iskola diákjainak továbbá Proics Dóra és Proics Zsófia tanárok képzőművészeti alkotásait bemutató Takács Menyhért Galéria Téli tárlata. Kungl György címzetes igazgató úr kiállításmegnyitó beszédét és a kerámiás gyerekek zenés performanszát Youtube csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. január. 07.

Zongora vizsgakoncert

Kaposi Gergely tanár úr növendékeinek zártkörű zongora tanszaki vizsgakoncertjének közvetítése hétfőn 16 órától.

KSZJ hírek

2021. december. 28.

Karácsonyi koncert a KSZJ-ben

Nagy örömünkre szolgált, hogy december 17-én több, mint száz gyermek részvételével tarthattuk meg karácsonyi koncertünket. Márton atya megnyitója után felléptek az énekes iskolások, a gyermekkar és az alsós – felsős diákok, valamint művészeti iskolánk tanárai és növendékei. Az ünnepi koncert visszanézhető iskolánk Youtube-csatornáján. A koncertről készült fotókat honlapunk képtárában találják.

KSZJ hírek

2021. december. 28.

Az Aranyszamár társulat rendhagyó színházi előadása

2021. december 17-én Tima Reni néni szervező munkájának köszönhetően vendégünk volt az Aranyszamár társulat látó és vak színészei Legyek a lábnyom címmel egy különleges koncert-színházi produkcióval leptek meg minket.

KSZJ hírek

2021. december. 22.

Karácsonyi üzenet

Márton atya és a vezetőség a KSZJ közösségéhez intézett karácsonyi üzenete. "A 2021-es év a Premontrei Rend jubileumi esztendeje volt. 1121 karácsonyán tették le első fogadalmukat Szent Norbert és követői, és ezzel – 900 évvel ezelőtt – megalapították rendünket. (...) 2022. Most még szinte furcsa leírni is! De január közepére már megszokott lesz. Új év. Valami lezárul, de újra kezdődik."

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Karácsonyi koncert

Idén is élőben közvetítjük 2021.12.17-én, pénteken 17 órától az iskola kórusainak és a művészeti iskola diákjainak koncertjét a KSZJ aulájából. A linket a hírre kattintva találják.

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Cipősdoboz akció

December 17-ig várjuk az adományokat a Cipősdoboz akció keretében a mélyszegénységben élő gyerekeknek, amit a Nemadom fel alapítvány juttat majd el számukra.

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Helyesírási verseny

Ősszel rendeztük meg iskolánkban a helyesírási versenyt 23 felsős és 6 gimnazista diák részvételével. A díjazott felsősök fogják képviselni az iskolát a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen. A gimisek közül az első két helyezett mehet tovább az IMPLOM helyesírási versenyre.

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Kazinczy-verseny

Iskolánkban második alkalommal rendeztük meg a nagy múltú Kazinczy-versenyt. Ezúttal 24 tanuló mérettette meg magát szépolvasásban amit háromtagú zsűri értékelt. Kategóriánként az első helyezett képviseli majd iskolánkat a területi versenyen.

KSZJ hírek

2021. december. 15.

Barokk táncok szakkör indul a 2. félévtől

A második félévtől "Barokk táncok" címszó alatt a gyerekek régizenei táncokat tanulhatnak szakkör keretében, heti kétszer 30 percben. A táncokat Kalmárné B. Gitta tanítja be a gyerekeknek.

KSZJ hírek

2021. december. 07.

Tanszaki zongorakoncert online közvetítés

Online közvetítjük 2021.12.14-én 17 órától AMI-s diákjaink zongorakoncertjét. A linket a hírre kattintva találja meg.

KSZJ hírek

2021. december. 07.

Nálunk járt a Mikulás

Szent Miklós napján iskolánkba is ellátogatott a Mikulás, akit már nagyon vártak a gyerekek. Az 1-4. osztályos tanulók kis dalocskával kedveskedtek neki.

KSZJ hírek

2021. december. 04.

2. helyezés a Bicskei regionális idegen nyelvi csapatversenyen

2. helyezést értek el tanulóink a Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum által szervezett regionális angol nyelvi csapatverseny döntőjében.

KSZJ hírek

2021. december. 03.

Továbbjutottak diákjaink a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyén

November 17-én iskolánk 9-11. évfolyamos tanulói közül 21-en vettek részt a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyén, közülük hárman továbbjutottak a 2. fordulóba.

KSZJ hírek

2021. december. 02.

Fotózz ádventi koszorút!

Ahogy a KSZJ közösségi tereiben és kápolnájában, úgy bizonyára osztálytermedben is megjelent az ádventi koszorú, Jézus születésének ünnepére való várakozás szimbólumaként. Fotózd le és küldd el nekünk a rendszergazda@kszj.hu címre, hogy mindenki megcsodálhassa honlapunk képtárában!

KSZJ hírek

2021. november. 23.

Gimnáziumi nyílt nap

A gimnáziumi nyílt napot 2021. november 24-én 10-12 óra közt tartjuk meg, a rendezvényt csak regisztrált diákok látogathatják. A hírre kattintva Youtube-csatornánkon megnézheti a KSZJ-t bemutató videóinkat.

KSZJ hírek

2021. november. 23.

Közösségi szolgálat a bicskei TESCO áruházban

Élelmiszeradományokat gyűjtöttek a 9.b diákjai a bicskei TESCO áruházban Szent Erzsébet napján.

KSZJ hírek

2021. november. 19.

KSZJ-s eredmények az anyanyelvi Bolyai versenyen

Az anyanyelvi Bolyai versenyen idén 7 csapatunk indult, amiből 2 csapat bejutott az első 10-be, egyikük pedig 12. lett.

KSZJ hírek

2021. november. 18.

Növendékhangverseny a KSZJ aulájában hétfőn 17 órától

A KSZJ művészeti iskola tanulóinak hangversenyét hallgathatják meg 2021.11.22. hétfőn 17 órától a KSZJ aulájában. A hangversenyt élőben is közvetítjük, link a leírásban.

KSZJ hírek

2021. november. 15.

Premontrei Plein air kiállítás a földszinti és az emeleti kiállító terekben

2021. november 12. pénteken 11.30-kor volt az aulában a Takács Menyhért Galéria legújabb kiállításának megnyitója és díjátadó ünnepsége.

KSZJ hírek

2021. november. 12.

Premotrei Plein Air kiállítás

Mostantól láthatóak a KSZJ kiállítótereiben a Premontrei rend 900 éves évfordulójára kiírt Premontrei Plein Air diák képzőművészeti pályázat alkotásai.

KSZJ hírek

2021. november. 08.

Az október 15., hétfői fogadóórák online kerülnek megtartásra

A jövő hétfői (október 15.) fogadóórákat online formában tartjuk meg. Kérem vegye fel a kapcsolatot az érintett tanárral!

KSZJ hírek

2021. november. 08.

Beszámoló a 11.b osztálykirándulásáról

A 11.b osztály tanulói a Rákóczi Szövetség pályázatával Csorna és Győr 1945-ös és 1956-os emlékeivel ismerkedtek október 18-án.

KSZJ hírek

2021. november. 02.

A k2 Társulat Hamlet c. előadásával hangolódtak az őszi szünetre a 10. évfolyam tanulói

Az '56-os ünnepi megemlékezés után színházi előadáson vettek részt a 10. évfolyamosok. A k2 Társulat Hamlet c. interaktív tantermi színházi előadását tekinthették meg.

KSZJ hírek

2021. október. 31.

Előkészületek a Premontrei plein air pályázatra

Iskolánk képzőművészeti pályázatot írt ki a Premontrei rend alapításának 900. évfordulójára. Premontrei plein air címmel.

KSZJ hírek

2021. október. 31.

Az olaj öröm a szívnek

Nacsa Ildikó tanárnő még szeptemberben tartott az illatokról, mint szellemi örömforrásról, biblikus szimbólumról bemutatót a gyerekeknek. Csendes órát töltöttek együtt az illatokkal, érzékelve hatását testükben és lelkükben.

KSZJ hírek

2021. október. 29.

Iskolai közösségi szolgálat a KSZJ-ben

Hétfőn, október 25-én, vendégül láttuk a Boldog Gertrúd otthon lakóit Tóth Csaba kiállításán, iskolánk aulájában. Az idősek mozgásának segítésében, az aznapi iskolai közösségi szolgálat keretében 20 tanulónk vett részt.

KSZJ hírek

2021. október. 27.

Szeretettel várjuk Requiem Hangversenyünkre!

Szeretettel invitáljuk a 2021. november 8. hétfőn a KSZJ kápolnájában 17 órakor kezdődő Requiem Hangversenyünkre.

KSZJ hírek

2021. október. 22.

Idén ismét Forradalmi Focikupát rendeztünk

Az idei tanévben október 21-én újra meg tudtuk rendezni (egy év kihagyás után) az iskolánkban már hagyományossá vált Forradalmi Labdarúgó Kupát.

KSZJ hírek

2021. október. 19.

Hangok és képek!

A diákok iskolánk kiállításának megtekintése után kiválasztották kedvenc festményüket és különböző hangszereken szólaltatták meg az általuk kiváltott érzéseiket.

KSZJ hírek

2021. október. 19.

Bolyai Matematika Csapatverseny a KSZJ-ben

Október 15-én megrendezésre került az országos szintű Bolyai Matematika Csapatverseny melyen iskolánkat 50 diák képviselte.

KSZJ hírek

2021. október. 11.

Aradi vértanúkra emlékeztünk

A 9. osztályos tanulók ünnepi rádióműsorával emlékeztünk az aradi vértanúk mártírhalálára október 6-án.

KSZJ hírek

2021. október. 07.

Megint Dráma volt!

Október 2-án iskolánk néhány régi és új drámása részt vettek a Budapesten megrendezett Weöres Sándor Diákszínjátszó találkozón.

KSZJ hírek

2021. október. 07.

Gólyatábor és gólyahét

A 9. a osztály Péliföldszentkereszten, a 9. b osztály pedig Budakeszitől nem messze, egy erdőben töltötték együtt első, közös napjaikat.

KSZJ hírek

2021. szeptember. 28.

Ars Sacra Fesztivál és szakrális kiállítások a KSZJ-ben

2021. szeptember 10-én pénteken zajlottak iskolánkban az az Ars Sacra fesztivál programjai. Továbbá Isten és a világ címmel látható kiállítás az iskola aulájában Tóth Csaba festőművész és a kőtárban Varga Bernadett textilművész szakrális műveiből.

KSZJ hírek

2021. szeptember. 27.

Két év után ismét Medve Matek!

Szombaton a Gellért hegyen zajló szabadtéri matematika versenyen iskolánkat hat felső tagozatos csapat 17 diákkal képviselte

KSZJ hírek

2021. szeptember. 06.

Kiállítás nyílik Tóth Csaba festőművész és Varga Bernadett textilművész szakrális műveiből az aulában és a kőtárban

Kiállítás nyílik szeptember 10-én 17 órakor Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész és Varga Bernadett textilművész szakrális műveiből az aulában és a kőtárban.

KSZJ hírek

2021. szeptember. 04.

Eucharisztikus Témahét a KSZJ-ben (2021.09.06. - 2021.09.10.)

Az Eucharisztikus Kongresszus helyi programjaként tematikus hetet hirdetünk a KSZJ-ben.

KSZJ hírek

2021. augusztus. 27.

Tanévkezdés

Szeptember elsején 8 órakor kezdődik a tanévnyitó, gyülekező 8 előtt a tantermekben

KSZJ hírek

2021. július. 30.

Tájékoztató az étkeztetési díjak emeléséről

Emelkednek a KSZJ étkeztetés díjai 2021.09.01-től. Reggeli: 190 Ft Ebéd: 476 Ft Uzsonna: 120 Ft.

KSZJ hírek

2021. július. 27.

Nyári ügyelet, javítóvizsga és művészeti iskola beirakozás szülői tájékoztató

Nyári ügyelet júl. 5-től aug. 13-ig szerdánként 9:00-13:00. Javítóvizsga: aug. 24. Beiratkozás a művészeti iskolába aug. 26-27.

KSZJ hírek

2021. június. 24.

Szülői tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyári ügyeleti időszakban nem tudunk átvételi ügyekben döntést hozni.

KSZJ hírek

2021. június. 11.

Év végi hangulat a Keresztelő udvarán

Év végi hangulat a KSZJ belső udvarán

KSZJ hírek

2021. május. 28.

Évzáró Gálakoncert online közvetítés

Évzáró gálakoncert stream 2021.05.31-én, hétfőn 16 órától a KSZJ aulájából.

KSZJ hírek

2021. május. 25.

Szép eredmény a Dugonics András országos matematika versenyen

Csanaki Ádám 5. osztályos tanulónk a katolikus iskolák közötti Dugonics András országos matematika verseny döntőjében 5. helyezést ért el.

KSZJ hírek

2021. május. 21.

DRÁMA VAN!

Drámacsoport alakult iskolánkban

KSZJ hírek

2021. május. 20.

A KSZJ-ről is olvashattunk az Építészfórumon

A KSZJ tavaly januárban átadott új épületrészéről cikkezett az Építészfórum magazin

KSZJ hírek

2021. május. 20.

Érettségi időszak a KSZJ-ben

Májusban rendben lezajlottak az érettségi vizsgák iskolánkban

KSZJ hírek

2021. április. 23.

Kastélyzaj: Vers- és novellaíró pályázat

Március 25-én tartottuk a hagyományos Kastélyzaj: Vers- és novellaíró pályázatunk online díjátadóját.

KSZJ hírek

2021. április. 23.

Költészet Napja 2021

A Költészet napjára készülve a KSZJ tanárai és diákjai kedvenc költeményeiket kötötték koszorúba két videóban, melyek a KSZJ Youtube-csatornáján megtekinthetőek.

KSZJ hírek

2021. április. 23.

Pénz7 a KSZJ-ben

Iskolánk idén csatlakozott először a közel 30 európai országban egyidőben zajló PÉNZ7 (European Money Week) - Pénzügyi és vállalkozói témahét projekthez, melyet Magyarországon a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Junior Achievement Alapítvány támogat.